Dorpsraad Beuningen
Energiecoöperatie Greuner: Project Kuipers gerealiseerd

10 november 2020

Energiecoöperatie Greuner kan trots melden dat het samen met zijn leden het eerste postcoderoos project bij groencentrum John Kuipers heeft gerealiseerd!

Vrijdagmiddag 30 oktober jongsleden lagen alle zonnepanelen op hun plek en was de installatie klaar om aan het einde van de middag de eerste zonnestroom van Greuner | OM te produceren. Per jaar zal de installatie +/- 65.000 kWh produceren: genoeg om gemiddeld 18 huishoudens in Nederland van stroom te voorzien. De stroom wordt verkocht aan geïnteresseerde afnemers via Greuners partner OM nieuwe energie. Op de site www.greuner.nl kunnen geïnteresseerden een offerte opvragen voor lokaal geproduceerde energie.

De zonnepanelen van Greuner zullen het bestaande grote dak met panelen van Kuipers opvullen in een U vorm. Daarnaast is nog een tweede dak vol gelegd met panelen van Greuner om zo maximaal terug te kunnen leveren op de aansluiting. Tijdens de eerste productie uren werd de dakeigenaar John Kuipers bedankt voor zijn support en medewerking bij de realisatie van dit mooie project. Hij heeft hiervoor de eerste Greune pluim van Tom Wagenvoort, de voorzitter van Greuner, mogen ontvangen. Greuner is ook zeer tevreden over het werk van Schulte Energie en Techniek die de panelen en de installatie heeft geleverd.

Inwoners die geïnteresseerd zijn om deel te nemen in een postcoderoos project kunnen dat binnenkort weer. Greuner is van plan om op korte termijn zijn tweede project te realiseren in Weerselo op de plaatselijke sporthal. Ook deelnemers uit Beuningen kunnen hier aan mee doen. In Beuningen wil Greuner graag meer van zulke mooie projecten realiseren om zo inwoners mee te laten profiteren van het mooie rendement dat de postcoderoos biedt op hun spaargeld. Daarnaast is het natuurlijk een uitgelezen mogelijkheid om zo de benodigde vergroening van lokale benodigde energie samen te verwezenlijken.