Dorpsraad

Energie positief Beuningen

Tom Wagenvoort legt uit dat de projectgroep alle vormen van duurzame energie op het netvlies heeft staan. Alle mogelijkheden zijn onderzocht en als eerste wordt gestart met het leveren van zonne-energie. Er wordt een coöperatie opgericht, die zorgt voor afspraken met eigenaren van grote schuren. Deze schuren worden vol gelegd met zonnepanelen. Inmiddels zijn door eigenaren vier daken in principe beschikbaar gesteld. Inwoners van Beuningen kunnen de zonnepanelen ‘aanschaffen’ bij de coöperatie en worden daarmee lid van de coöperatie. Aanmelden kan via www.greuner.nl.

Door deel te nemen aan de coöperatie hoef je, de komende 15 jaar, geen energiebelasting af te dragen. Voor bedrijven geldt ook een zelfde voordeel.

 

De coöperatie zorgt voor de aanschaf van de panelen, blijft eigenaar van de panelen en zorgt voor de administratieve verplichtingen.

Bij een huisaansluiting met een energie verbruik van 4500 kWh, zal een investering van 4500,00 Euro nodig zijn en is na 15 jaar ruim 8000,00 Euro bespaard op de energiebelasting. Mocht energie over zijn dan komt de opbrengst hiervan (minus de administratieve kosten) ten goede aan de leden.

Hiermee werk je mee aan een beter klimaat, doordat je 100 kg CO2 bespaart per paneel.

Voor bedrijven geldt een zelfde terugverdien berekening. Dit geldt echter slechts voor maximaal 10.000 kWh. 

Terug naar het nieuws overzicht