Beuningen

Nieuws


Hondenpoep; Nederlands grootste kleine ergernis. Zo ook in de Gemeente Losser. In 2017 heeft de Gemeenteraad besloten de overlast van honden tegen te gaan en te onderzoeken wat de Gemeente Losser terug kan doen voor honden en hun baasjes.
Per dorpskern is geïnventariseerd welke maatregelen we volgens de inwoners (zowel hondenbezitters als geen-hondenbezitters) moeten treffen. Ook de dorpsraden hebben advies gegeven. Uit deze inventarisatie kwam nadrukkelijk naar voren dat er onder andere behoefte is aan voorzieningen zoals hondenpoepbakken. We hebben daarom als eerste stap in het terugdringen van deze ergernis een aantal hondenpoepbakken aangeschaft. Het Servicebedrijf van de gemeente Losser gaat deze bakken medio juni plaatsen.
lees meer...
Een concert op het erf van Fiona en Jeroen, aan de Paandersdijk 10 te Beuningen, hoe bijzonder!! Iedereen is van harte welkom. Voor meer informatie, zie de afbeelding op de volgende pagina. lees meer...
Kerstwandeling 2017 28-11-2017
Kerstwandeling Tweede Kerstdag 2017

De VVV De Lutte-Losser-Beuningen organiseert op Tweede Kerstdag een prachtige Kerstwandeling, 6 of 9 km, door het (winter)landschap rondom Beuningen met onderweg het geluid van de midwinterhoornblazers.

Met stevige stappers door het prachtige buitengebied van buitengewoon mooi Beuningen.
Starten kan tweede Kerstdag tussen 10.00-13.00 uur vanaf CR Sterrebos, deelname bedraagt € 6,50 voor volwassenen en € 3,50 voor kinderen (t/m 12 jaar). Prijzen zijn inclusief consumpties en exclusief stamppottenbuffet.
Informatie m.b.t. het stamppottenbuffet zie: www.sterrebos.nl

Meer informatie over de wandeling: www.vvvdeluttelosser.nl, tel: 0541-551160.

De routebeschrijving en toelichting op deze prachtige route vindt u als u hier klikt:
lees meer...
Sinterklaas op de Mariaschool

Ook dit jaar hopen we weer dat Sinterklaas weer bij ons komt. Er is al contact geweest met een van de Pieten. Ze hebben ons verzekerd dat Sint op dinsdag 5 december om 8.30 uur bij ons komt. Dit vinden we natuurlijk erg leuk!

Iedereen is van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn, van jong tot oud.

lees meer...
Op het dorpsfeest Buitengewoon Beuningen, tijdens de opening van Heel Beuningen Bakt, is er al een tipje van de sluier opgelicht. Ook heeft dagblad Tubantia er al menig artikel over geschreven: Beuningen krijgt een ijsbaan!!!
Stichting Sportveld Beuningen blaast nieuw leven in wat voorheen het voetbalveld was, het veld wordt omgetoverd naar een Evenemententerrein waar bij vriezend weer een ijsbaan kan worden "uitgerold". Voordat het zover is moet er nog wel het een en ander gebeuren! Door Werktuig&Bouw is er een begin gemaakt, ze hebben het veld waterpas en zo vlak mogelijk gemaakt, bovendien is de nieuwe grasmat ingezaaid. Nu maar hopen dat allereerst het gras lekker gaat groeien en dat we daarna een strenge winter krijgen!! lees meer...
Op 23 en 24 september 2017 wordt weer het jaarlijkse dorpsfeest Buitengewoon Beuningen gehouden. Ook dit jaar weer is er een gevarieerd programma samengesteld waarin er voor elk wat wils is!! Natuurlijk de bekende onderdelen zoals de geweldige playbackshow op zaterdagmiddag en Heel Beuningen Bakt op zondag. Beide dagen wordt er gestreden door diverse buurt- en vriendenteams in de spannende meerkamp. Daarnaast is er op de zaterdagmiddag een mountainbike- en solextoertocht. Tevens is er een tocht voor de recreatieve fietsers. Het avondprogramma begint zaterdag al om half acht met een kruisjastoernooi en een gezellige bingo!! Iedereen is het hele weekend van harte welkom, en zoals altijd gratis entree!!! lees meer...
GLASVEZEL in het buitengebied van Beuningen…..
Eindelijk, na jaren van overleg en inzet van vrijwilligers
is het dan zover dat we ook in het buitengebied van Beuningen
glasvezel kunnen krijgen!

Om u van de laatste informatie te voorzien is er, naast de door
Glasvezel Buitenaf georganiseerde bijeenkomsten, een extra informatieavond
in Beuningen georganiseerd. Deze bijeenkomst vindt plaats op:

Dinsdag 30 mei 2017, om 20.00 uur in C.R. ’t Sterrebos in Beuningen

lees meer...
Lintje in Beuningen 28-04-2017
Onder belangstelling van familie en bekenden werd Ans Booijink woensdag 26 april in het gemeentehuis te Losser in het zonnetje gezet.
Ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Ans, van harte gefeliciteerd! lees meer...
Zaterdag 11 maart aanstaande worden de hortensia´s onderhouden en waar nodig vervangen.Deze klus is aangemeld bij NLDoet en lees meer...
Zichtbaar : 0 - 9 van 9
<< < 1 > >>