Dorpsraad

Rotonde Schellings /De Heimöll

De kruising Denekamperstraat met Beunigerstraat-Voltherdijk is vervangen door een rotonde, waardoor een veilige situatie is ontstaan. Op 14  juli 2006 is de rotonde "De Heimöll" officieel in gebruik genomen.

De kruising stond bekend als zeer onoverzichtelijk en gevaarlijk. Elke week werd wel een melding gemaakt van een ongeluk, waarbij vaak fietsers of bromfietsers betrokken waren die op de parallelweg reden. De kruising is vervangen door een rotonde, waardoor er tot op de dag van vandaag bijna geen ongelukken meer voorkomen.

De Dorpsraad heeft sinds de oprichting telkens aandacht gevraagd bij de overheden voor deze gevaarlijke situatie en heeft hiermee gezorgd dat dit punt telkens op de agenda stond. 

In het najaar 2010 is het gehele wegdek van de provinciale weg N342 tussen Denekamp en Oldenzaal volledig vervangen. Dit heeft voor de nodige overlast gezorgd in en rond Beuningen. De rotonde is opnieuw ingeplant met klimop. Het bedrijf Campmans uit Nijverdal heeft een contract voor drie jaar, waaraan een prestatieverplichting gekoppeld is.  We gaan er vanuit dat de rotonde 'De Heimöll' de komende jaren er goed verzorgd bijligt.