Jongerenactiviteiten

Voor de jeugd in Beuningen is het belangrijk dat er aantrekkelijke activiteiten naar behoefte worden georganiseerd, door bestaande verenigingen. De jeugd moet bij het dorp worden betrokken, zodat er meer leefbaarheid ontstaat en blijft. Activiteiten moeten gericht zijn op een bepaalde leeftijdsgroep, maar er moeten ook activiteiten voor het gehele dorp worden georganiseerd. De jeugd kan hierin een belangrijke rol spelen. Bijvoorbeeld door hen deze activiteiten te laten organiseren, door hen verantwoordelijkheid te geven en ook voor het belang van hun vereniging. Er zijn bestaande verenigingen die zich inzetten voor de jeugd. Zo is er een vereniging die zich inzet voor de jeugd die net van de basisschool af komt tot een jaar of 14/15.
En een vereniging die zich inzet voor de jeugd van 16 jaar en ouder. Deze verenigingen kunnen, door samen te werken, de doorstroom van beide verenigingen versterken en zo de jeugd stimuleren om bij elkaar te blijven. Een belangrijke rol speelt ook de plaatselijke klootschietvereniging, die een groot aantal jeugdleden heeft.

MOGELIJK EINDDOEL

De jeugd van Beuningen bij elkaar houden door diverse bestaande groepen op elkaar af te stemmen.

INBRENG DORP

• Jongeren betrokken houden bij school en dorp
  • Sport- of spel voor kinderen/jeugd in ‘t dorp, toernooien
  • Activiteiten Koningsdag voor het hele dorp, jong en oud.