Toerisme

Geschiedenis VVV Beuningen

Het idee in Beuningen 'iets te gaan doen' voor de toerist ontstond in 2005. Na de eerste aflevering van de regiosoap 'Van Jonge Leu en Oale Groond', die voor een groot gedeelte in en om ons dorp is opgenomen, werd het hier druk. Opeens stonden er mensen bij restaurant Sterrebos voor de deur die vroegen, waar de opnamelocaties te vinden waren. Onder de toegangsborden met de naam Beuningen van ons dorp, werd de naam DINKELO toegevoegd. Deze naam wordt in de serie gebruikt voor Beuningen.

Er werden wandel- en fietsroutes in eigen beheer gemaakt. In het café werd een tweetal kasten geplaatst met toeristisch informatiemateriaal.

Na een half jaar werd er vanuit de Dorpsraad een projectgroep o.l.v. Toon Bosch opgericht om concreet iets te doen voor de toerist. In het voorjaar van 2007 werd er m.b.v. vele vrijwilligers een blokhut geplaatst naast 't Sterrebos. Op vrijdag 9 april vond de officiële opening van Tourist Information Beuningen plaats. Zestien vrijwilligers staan sindsdien in het seizoen zeven dagen per week de toeristen te woord. Jaarlijks bezoeken zo'n 2000 bezoekers onze blokhut.

Op verzoek van toenmalig directeur van VVV-Losser  Ad Ruiter uit De Lutte heeft  Tourist Information Beuningen aansluiting gezocht bij Stichting Recreatie Toerisme Gemeente Losser. Door allerlei interne problemen bij de STRGL van vooral financiële aard, hoorden wij op 2 april 2008 dat onze blokhut definitief moet sluiten en verkocht zal worden.  Ook de locaties De Lutte en Losser werden gesloten. Gelukkig is het in Beuningen nooit zover gekomen. Er is een handtekeningenactie gestart met een overweldigende deelname onder de Beuningers.

Op 1 september 2009 is er een nieuwe Vereniging VVV Dinkeldal opgericht o.l.v. Bram Hulshof. Voor De Lutte en Losser zijn er nieuwe locaties geopend. Met ingang van 1 april 2010 is Tourist Information Beuningen volwaardig onderdeel van VVV Dinkeldal. Ton Boerkamp en Paul Kamphuis uit Beuningen maken deel uit van het bestuur. VVV locatie Losser is gevestigd in een Kiosk bij het gemeentehuis. De VVV van De Lutte zal m.i.v. 1 maart 2011 ondergebracht worden in het nieuwe kulturhus dorpsboerderij 'Erve Boerrigter'. Met ingang van 1 oktober 2010 is Elke Roolvink benoemd tot directeur van VVV Dinkeldal.