VVV voorziening

Toerisme neemt een steeds meer toe en een kleine VVV-voorziening, die recreanten verder helpt heeft hiertoe bijgedragen. In eerste instantie vanuit een hoekje in restaurant 't Sterrebos en later in een eigen 'blokhut'.

De blokhut voor toeristische Informatie voorziet duidelijk in een behoefte, zoals blijkt uit de aantallen bezoekers en het aantal verkochte folders. Het is niet alleen, dat de toeristen zo enthousiast zijn als ze onze fraaie, zelfopgebouwde blokhut binnentreden; maar onze eigen Beuningse vrijwilligers zijn ook zo enthousiast, omdat het zo leuk is om die vrolijke toeristen te woord te staan en te helpen. Want alle mensen zijn natuurlijk in een vakantiestemming, oftewel goedgehumeurd. Niet alleen wordt onze Twentse Sproak vaak gewaardeerd, ook onze ongedwongen en praktische aanpak wordt zeer op prijs gesteld! En natuurlijk hebben we met de aanvragers voor de routes van "Jonge Leu en Oale Groond" al een heel groot aandeel van de toeristen, die onze blokhut "aandoen", binnen.
Niet alleen kan men bij ons allerlei wandel-, fiets- en autoroutes aanschaffen, ook hebben we allerlei typisch Twentse producten als geveltekens, klompjes, tasjes, vlaggetjes etc, met het "Twente-logo" in voorraad. Maar onze plaatselijke leveranciers komen aan hun trekken b.v. middels de jampotjes van Nije Eskes en de vlees- of patépotjes van Erve Elferman en de kaasjes van Kruimelboerderij Paulien. Ook de "jonge Leu Oale Groond"-drankjes als foezel en boerenjongens van ons aller Remco staan voor eenieder gereed om mee te nemen.

In mei 2010 is besloten dat de VVV van Beuningen onafhankelijk van de dorpsraad verder gaat en volwaardig opgaat in de vereniging VVV Dinkeldal in de gemeente Losser.